Twitter у неділю видалив блакитний значок верифікації з основного акаунту видання The New York Times. Як повідомляє The Washington Post, цей крок був ініційований Ілоном Маском після того, як він дізнався, що новинна організація не буде платити за послугу Twitter Blue.

Видалення значка є частиною плану Twitter зі згортання традиційної програми верифікації, за якою акаунти перевірених компаній, журналістів і громадських діячів позначалися синіми галочками. Зараз Twitter впроваджує платну систему, де кожен, хто оформить платну підписку, може отримати бейдж. Підписка Twitter Blue коштує користувачам $8 доларів на місяць через вебсайт та $11 на місяць через мобільний застосунок, тоді як компанії, які бажають пройти верифікацію, мають платити $1000 на місяць.

Обліковий запис The New York Times був одним з небагатьох, в якому Twitter видалив верифікацію до ранку неділі. Схоже, цей крок був здійснений за особистою вказівкою Маска, який пізно ввечері в суботу відреагував на мем про рішення Times не платити за верифікацію в Twitter словами: «Ох, добре, тоді ми його знімемо».

Twitter забрав у The New York Times бейдж верифікації, бо Маск образився, що видання відмовилося платити

The New York Times, The Washington Post та інші новинні організації заявили, що не будуть платити за верифікацію для своїх новинних організацій або журналістів, хоча в Times повідомили, що можуть бути рідкісні винятки, коли відмітка може «бути важливою для цілей репортажу».

Ця зміна ускладнить користувачам розуміння того, чи був акаунт раніше верифікований через підтвердження його суспільної важливості, чи отримав значок лише після оплати підписки Twitter Blue. При цьому більшість акаунтів все ще мають свій значок, хоча раніше Маск анонсував, що стара система верифікації зникне 1 квітня. Видання The Washington Post повідомляло, що видалення верифікаційних значків вимагатиме великої ручної роботи через схильне до помилок програмне забезпечення компанії, яке один з колишніх співробітників описав як «все скріплене скотчем».

Протягом ночі Маск також зробив кілька нападок на Times у своєму Твіттері, заявивши, що «їхня пропаганда навіть не цікава».

Згідно з політикою компанії, яку запровадив Маск, Twitter більше не відповідає на запитання журналістів на будь-яку тему, автоматично відправляючи на запит емодзі какашки.

Попри те, що Маск заявив у п’ятницю, що хоче зробити Twitter «найнадійнішим місцем в інтернеті», позбавлення відміток верифікації відомих акаунтів, ймовірно, ускладнить користувачам Twitter розпізнавання справжніх та підробних облікових записів. Пранкери та тролі на платформі вже почали змінювати свої імена і фотографії, щоб імітувати знаменитостей, компанії та політиків.