Париж завдав серйозного удару по компаніях мікромобільності Lime, Dott і Tier, проголосувавши за заборону орендних електросамокатів на своїх вулицях. Цей крок викликав шок у всій галузі, і багато хто побоюється, що він матиме вплив на подібні рішення в інших містах, повідомляє TechCrunch.

Париж був одним з найбільш жорстко регульованих ринків орендних електросамокатів, і компанії вказували на нього як на приклад того, як вони можуть співпрацювати з містами. Попри обмеження максимальної швидкості та вимогу використовувати спеціальні паркувальні зони, Париж став першим містом, яке проголосувало за повну заборонило оренду електросамокатів. На референдумі в неділю 89% жителів Парижа, що відвідали дільниці, підтримали це рішення.

Три компанії, що мають контракти на роботу в Парижі, повинні будуть вивести свої парки, що складаються з 15 000 електросамокатів, з міста до 1 вересня.

Мер Парижа Анн Ідальго спочатку вітала появу орендних електросамокатів у місті. Вона прагнула зробити Париж більш придатним для життя містом, в якому за 15 хвилин можна дістатися до важливих об’єктів інфраструктури, та впровадила політику створення нових велосипедних доріжок і зон, зручних для пішоходів, замість автомобільних доріг та парковок. Однак, спільне користування електросамокатами викликало значний спротив з боку багатьох мешканців міста, які часто скаржилися на необережну їзду та захаращеність тротуарів.

Мер Ідальго назвала електричні самокати причиною багатьох аварій в місті, також заявивши, що бізнес-модель прокатних компаній занадто дорога, щоб бути стійкою, оскільки 10-хвилинна поїздка коштує близько 5 євро. Вона також зазначила, що орендні самокати не настільки сприятливі для збереження клімату, як їй хотілося б.

Компанії Lime, Dott і Tier у спільній заяві заявили, що низька явка виборців вплинула на результати референдуму. Вони звинуватили обмежену кількість виборчих дільниць і відсутність електронного голосування, заявивши, що ця комбінація «сильно перекосила результат в бік старших вікових груп, що збільшило розрив між «за» та «проти».

Результати референдуму не є обов’язковими до виконання, тому мер Ідальго все ще може вирішити залишити електросамокати в місті, спираючись на низьку явку виборців. Цифри показують, що оренда електросамокатів популярна: компанія Lime раніше заявляла, що 90% її парку в Парижі використовується щодня.

Заборона не вплине на електровелосипеди, що пропонуються компаніями спільного користування, які залишаться в місті. Аналогічно, заборона не торкнеться і приватних електросамокатів, яких, за даними Міністерства транспорту Франції, минулого року було продано понад 700 000.