Чимало автовиробників зараз пропонують підтримку CarPlay та Android Auto навіть в базових комплектаціях нових моделей. Ба більше, Apple та Google не зупиняються в роботі над цими технологіями. Але не всі виробники підтримують ідею. Наприклад, Tesla так і не «віддала» керування мультимедійним дисплеєм смартфонам. І General Motors планує приєднатися до такого принципу.

Так, нові електромобілі від GM «обійдуться» без підтримки CarPlay та Android Auto, натомість повністю покладуться на платформу Android Automotive. Тобто автовласники все одно зможуть користуватися навігацією від Google чи інших виробників, слухати музику через Spotify тощо, але для цього не буде потрібен саме смартфон.

General Motors відмовляється від підтримки CarPlay та Android Auto у своїх електромобілях

З посиланням на виробника, Reuters розповідає, що так виробник зможе «зібрати більше даних про те, як користувачі їздять і заряджають електромобілі». Для прикладу, так GM зможе надавати точніші дані щодо заряджання авто, коли водій прямуватиме до зарядної станції.

Звісно, це не означає, що звичні функції синхронізації зі смартфоном будуть відсутні. Користувачі все одно зможуть здійснювати дзвінки чи вмикати музику зі смартфона через Bluetooth.

Повний перехід на Android Automotive почнеться наступного року з моделей Chevrolet Blazer EV, Chevrolet Equinox EV, Cadillac CELESTIQ та GMC Sierra EV 2025 року. 

При цьому звичайні автівки з ДВЗ не підпадають під дію цього рішення й продовжуватимуть підтримку Apple CarPlay та Android Auto. До того ж моделі, які вже працюють з цими системами (такі як HUMMER EV 2024, Cadillac LYRIQ 2024, Chevrolet Silverado EV 2024, Chevrolet Bolt EV та EUV 2024), продовжать їх підтримку.