Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров дав інтерв’ю виданню Liga.net, в якому відповів на питання щодо обмеження використання TikTok в Україні та розсилки повісток через месенджери.

На тлі того, що в багатьох країнах чиновникам забороняють використовувати застосунок сервісу коротких відео TikTok на службових смартфонах, Михайла Федорова запитали, чи планує Україна вдаватися до подібних обмежень. За словами міністра, таких планів в уряду поки що немає і вони поки що не обговорюються.

«Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається в інших країнах, але таких розмов і конкретних дій в цьому напрямку поки немає», – прокоментував обмеження використання TikTok Михайло Федоров.

Щодо можливості відправляти військовозобов’язаним українцям повістки через месенджери, про що раніше заявляв нардеп та член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський, то за словами Михайла Федорова, це неможливо буде зробити цього року.

«Цього неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних та поки до реєстру не прив’язаний ідентифікатор, яким є верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Тому технічно це неможливо зробити. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році, але колись може бути реалізовано», – пояснив Михайло Федоров.