Bloomberg: гарнітура PlayStation VR2 показала слабкий старт, аналітики очікують зниження ціни

Як повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані аналітичної компанії IDC, Sony не змогла досягти очікуваних продажів нової гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2.

За період з 22 лютого до кінця березня компанії, скоріше за все, вдалося реалізувати лише близько 270 тис. екземплярів гарнітури — нагадаємо, наприкінці січня Bloomberg вже повідомляв, що Sony знизила свої очікування від запуску PlayStation VR2 з двох до одного мільйона екземплярів за перший квартал.

Причинами цього, вважають аналітики, є висока вартість гарнітури, загальне зниження інтересу користувачів до Метавсесвіту і прагнення економити гроші на фоні зростання вартості життя і збільшення кількості звільнень. Як зазначив віцепрезидент з даних та аналітики IDC Франциско Джеронімо: “У нинішньому економічному кліматі гарнітури віртуальної реальності не в пріоритеті у більшості споживачів”.

На початку березня Meta вже знизила ціни на гарнітури Quest 2 і Quest Pro, і Джеронімо вважає, що Sony має піти на такий самий крок, якщо хоче врятувати PlayStation VR2 від повного провалу.