У нещодавньому дописі в блозі Microsoft підтвердила, що експериментує з розміщенням реклами у відповідях свого чат-бота Bing, який працює на основі GPT-4 від OpenAI. Хоча ці спонсоровані відповіді чітко позначені, це викликає питання щодо еволюції реклами в пошукових системах, повідомляє TechCrunch.

На додаток до цього, Microsoft також вивчає додаткові можливості для видавців, включаючи свої 7500 брендів-партнерів Microsoft Start. Деякі з ранніх ідей, які досліджує компанія, включають показ посилань при наведенні на відповідь від видавця, щоб він міг залучити більше трафіку.

Microsoft вже експериментує з рекламою в чат-боті Bing

Для партнерів Microsoft Start компанія також тестує можливість розміщення реклами в чаті, щоб ділитися доходами від реклами з партнерами, чий контент сприяв відповіді в чаті.

Про рекламу повідомляли анекдотично протягом кількох тижнів, але нещодавно користувачі почали бачити її у чаті Bing.

Поки що це тестові рекламні оголошення, які бачать не всі користувачі. Однак, очевидно, що в найближчому майбутньому Microsoft все ж почне монетизувати свого чат-бота. Поки що очікується, що така реклама буде краще інтегрована і не буде виглядати як спонсоровані відповіді. Принаймні якщо людина шукає певний товар, вона навряд буде проти дізнатися його ціну у конкретного продавця.

Більшим побічним ефектом цього є те, що подібну рекламу неможливо заблокувати за допомогою сучасних інструментів. Навряд буде доцільно вирізати частину відповідей чат-бота, які містять рекламу, щоб втратити контекст.

У будь-якому випадку Microsoft потрібно рухатися дуже акуратно, щоб не потрапити у ситуацію, при якій рекламні відповіді чат-бота будуть переважати релевантні відповіді. Адже це може підірвати довіру користувачів, які в першу чергу розраховують отримати точну та перевірену інформацію.