Згідно з інсайдом видання The Information, Google зіткнулася з проблемами у роботі свого чат-бота Bard, і тепер звертається за допомогою до свого підрозділу DeepMind, щоб перемогти конкурента OpenAI з новою ініціативою під назвою Gemini.

У публікації також йдеться про те, що Google, можливо, використовував дані ChatGPT для тренування Bard. Вони нібито були взяті з ShareGPT, вебсайту, що аналізує розмови, проведені за допомогою чат-моделей OpenAI.

Використання цих даних порушило б умови надання послуг OpenAI, і, як стверджується, колишній дослідник Google AI Джейкоб Девлін покинув Google, щоб приєднатися до OpenAI після того, як попередив компанію не використовувати дані ChatGPT. Девлін був стурбований тим, що Google порушує умови надання послуг OpenAI й що відповіді Bard будуть занадто схожими. Згідно з одним джерелом, Google припинив використовувати дані після попереджень Девліна.

Google заперечив ці звинувачення, а прессекретар Кріс Паппас заявив виданню The Verge, що Bard не навчався на даних з ShareGPT або ChatGPT. З усім тим, цікаво почути, що Google звертається до компанії DeepMind, яка вже багато років намагається стати більш незалежною від Google, але поки що безрезультатно.

Поки Google намагається наздогнати Microsoft, використання чат-ботів зі штучним інтелектом все більше викликає занепокоєння щодо потенційної втрати людьми роботи: аналіз Goldman Sachs припускає, що ШІ може призвести до втрати до 300 мільйонів робочих місць.

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск, співзасновник Apple Стів Возняк та інші відомі люди навіть закликали призупинити дослідження ШІ, щоб державні регулятори могли надолужити згаяне.