Два роки тому Apple випустила AirTag – невеличкий девайс, який може допомогти відшукати загублені речі, використовуючи мережу Find My. Аналогічну функціональність мають і навушники AirPods, завдяки чому одна з пасажирок літака змогла відстежити й повернути викрадений аксесуар.

Алізабет Хейден загубила свої AirPods після рейсу з Токіо до Сан-Франциско. Виходячи з літака, що приземлився в Міжнародному аеропорту Сан-Франциско, вона згадала, що забула свою куртку на кріслі. “Я зрозуміла це ще перед тим, як зійти з літака”, – відзначила Алізабет. Втім, бортпровідник не дозволив їй повернутися на своє місце, щоб забрати куртку.

Замість цього бортпровідник сказав, що принесе їй куртку самостійно, що й згодом зробив. Навушники AirPods лежали в одній з кишень куртки, однак Хейден виявила пропажу вже після посадки на наступний рейс до Сіетлу. “Кишені були відкриті, а мої AirPods зникли”, – сказала жінка.

Хейден скористалась застосунком Find My, щоб відстежити місцеперебування навушників. Спершу вони залишались в аеропорту Сан-Франциско, потім перемістились до відділу United Cargo, а через декілька годин їх можна було побачити в приватному будинку в Сан-Матео.

Жінка звернулась до United Cargo та аеропорту Сан-Франциско, щоб повідомити про інцидент, однак безрезультатно. Після цього вона звернулась до поліції й отримала допомогу від детектива, що працює у відділку Сан-Матео. Разом вони відстежили адресу будинку, де знаходились AirPods. Виявилось, що там живе співробітник аеропорту, який завантажує їжу на літаки.

Підозрюваного було опитано. Спершу він заперечував, що AirPods знаходяться в нього. Але після того, як йому показали скриншоти, які вказують на локацію AirPods, підозрюваний сказав, що навушники йому дав один з прибиральників в аеропорту. Та особа, своєю чергою, заперечила будь-яку інформацію про ситуацію.

Приблизно через два тижні після інциденту, Хейден отримала свої AirPods, однак навушники були в не дуже гарному стані. Після декількох скарг, United Cargo відшкодувала $271,91 на покупку нового гаджета, а також додала 5000 бонусних миль, як вибачення за ситуацію.