Знадобилося майже десять років для того, щоб культовий ексклюзив для консолей Sony нарешті став доступним на ПК. Так, дійсно без перебільшення знакова гра для PS3 була представлена ще у 2013 році, а версія для PS4 з’явилась у 2014. Допрацьований рімейк The Last of Us для PS5 з’явився осінню минулого року, і ось нарешті в The Last of Us Part I можна пограти на ПК. Гра вже доступна на платформах Steam та Epic Games Store. Охочим долучитись до свята ігрового життя слід приготувати 1699 грн, досить потужну платформу та близько 100 ГБ вільного місця на накопичувачі.

Вочевидь виступаючи у ролі технічного партнера Naughty Dog, компанія AMD запропонувала відеоряд з демонстрацією технології масштабування FSR 2, що дозволила отримати пристойний рівень продуктивності у режимі 4К з максимальними налаштуваннями якості. Втім, для таких показників знадобиться попередньо обзавестися відеокартою Radeon RX 7900 XTX 24 ГБ.

The Last of Us Part I тепер на ПК. AMD демонструє підтримку FSR 2 та нагадує про спеціальну акцію

Разом з тим AMD вирішила потішити терплячих власників ПК, які найближчим часом планують апгрейд своєї системи. Щоб полегшити користувацький вибір, схиливши відчайдух до вибору своїх рішень, AMD пропонує покупцям будь-якої відеокарти з лінійок Radeon RX 6000 та Radeon RX 7000 у якості бонуса гру The Last of Us Part I. Це стосується як топових моделей за $1000+, так і базових Radeon RX 6400 за ~$170.

The Last of Us Part I тепер на ПК. AMD демонструє підтримку FSR 2 та нагадує про спеціальну акцію

Для України акція також актуальна. Втім перелік партнерів обмежений двома майданчиками – TELEMART.UA та Click. З умовами, а також переліком доступних моделей можна ознайомитись на відповідних сторінках магазинів.

Судячи по першим відгукам, The Last of Us Part I не вдасться уникнути стартових проблем. Гравці жаліються на погану оптимізацію, часті збої та невиправдано довгу компіляцію шейдерів. По першим оглядам рейтинг на Steam обвалився до 40%. Ну, тут без патчів не обійтись. Нічого, поправлять, ПК-гравці вміють чекати.