«Нова пошта» запустила нову послугу «Легке повернення», яка дозволяє покупцям безплатно повернути продавцю товар, який не підійшов, протягом 14 днів після отримання посилки.

«Нова пошта» зазначає, що здійснює лише доставку, тому перед відправленням посилки покупцю обов’язково потрібно зв’язатися із продавцем, домовитися про повернення товару та коштів.

Сервіс «Легке повернення» доступний тільки у мобільному застосунку та онлайн-кабінеті. Повернути безплатно можна документи або посилки до 30 кг. Для повернення вантажних відправлень діють звичайні тарифи.

Як скористатись сервісом «Легке повернення»:

  • Увійти до розділу «Мої відправлення» та обрати отриману посилку із товаром, який потрібно повернути;
  • У рядку «Керувати посилкою» вибрати сервіс «Легке повернення»;
  • Зазначити причину повернення товару із запропонованого переліку.

Після цього буде створена експрес-накладна, але варто зазначити, що в ній не можна буде змінити адресу повернення та ім’я отримувача.

Після цього відправлення потрібно запакувати та відправити товар на вказану адресу отримувача із відділення, поштомату або кур’єром. Доставка безплатна, утім за виклик кур’єра буде потрібно зробити доплату.

Сервіс «Легке повернення» може бути недоступним, якщо за посилкою були замовлені послуги «Переадресація», «Повернення» або продавець заблокував таку можливість. Деякі товари не підлягають поверненню згідно із законодавством — наприклад, ліки, білизна тощо.

Також послуга «Легке повернення» не включає повернення коштів за товар, який не підійшов. Для узгодження процедури повернення коштів потрібно зв’язатися напряму з продавцем. Детальніше ознайомитися з умовами послуги «Легке повернення» можна за цим посиланням.