Електро-кросовер Fisker Ocean – рекордсмен з дистанції пробігу: 707 км WLTP

Вперше електричний кросовер Fisker Ocean було представлено понад два роки тому, минулої осені стартувало виробництво електромобілів, а ось тепер модель готується до виходу на ринок Європи.

Серед іншого – електричний кросовер Fisker Ocean мав пройти певні сертифікаційні випробування. Зрештою, тестування на дистанцію пробігу дало дещо неочікуваний, проте приємний результат. Електричний кросовер Fisker Ocean став рекордсменом серед моделей, що офіційно представлені на європейському ринку – обіцяний запас дистанції пробігу складає 707 км за правилами WLTP.

Звісно, цей показник було отримано для версії Fisker Ocean Extreme, що має великий акумулятор на 100 кВт·год та повний привод завдяки двом електромоторам. Сумарна потужність у цьому випадку складає близько 560 «коней», а прискорення 0-100 км/год займає лише 3,5 секунди.

Крім того, передбачені й простіші виконання – наприклад, базова версія Fisker Ocean пропонує лише передній привод та 280 к.с. потужності. Проте й коштує порівняно небагато, як для сучасного 4,8-метрового електричного кросовера: очікувана вартість Fisker Ocean в Європі – від 39 тис. євро.; вартість максимальної версії Fisker Ocean Extreme – від 67 тис. євро.