Макс Ферстаппен переміг у Гран-прі Абу-Дабі та став Чемпіоном світу Formula One 2021 року

Як і передбачали Codemasters та Electronic Arts декілька днів тому, Макс Ферстаппен переміг у Гран-прі Абу-Дабі та став Чемпіоном світу Formula One 2021 року в особистому заліку. Mercedes-AMG Petronas Formula One Team восьмий раз поспіль стала володарем Кубку конструкторів.

У перебіг драматичного Гран-прі Абу-Дабі та протистояння Макса Ферстаппена та Льюїса Гамільтона несподівано втрутився один із найслабкіших пілотів чемпіонату – Ніколас Латіфі. За 4 кола до фінішу, у якому перемога мала дістатися Льюїсу Гамільтону, що впевнено лідирував, Латіфі розбив свій болід у дуже незручному місці. На трасу вийшов автомобіль безпеки під яким Макс встиг змінити гуму на софт. На жаль у Гамільтона такої можливості не було. Тому на рестарті, до якого у глядачів та представників Mercedes є дуже серйозні питання, Льюїс не зміг протистояти Ферстаппену, його гума хард на той час проїхала вже 44 кола. Доля титулу вирішилася на останньому колі.

Льюїсу Гамільтону не вдалося побити рекорд Міхаеля Шумахера. Він досить спокійно привітав Макса Ферстаппена та команду Red Bull Racing з перемогою… А після процедури нагородження команда Mercedes подала дві апеляції щодо подій які відбулися під час рестарту.

Навряд чи в FIA будуть переглядати результати перегонів та чемпіонату, але Mercedes повинен був це зробити, тому що суддівство в Formula One протягом усього неймовірного сезону 2021 року викликає безліч запитань.

Нам залишається подякувати Максу Ферстаппену, Льюїсу Гамільтону, Red Bull Racing та Mercedes-AMG Petronas Formula One Team за чудове видовище. Подивимося, які таємниці цього протистояння розкриються у черговому сезоні серіалу Formula 1: Drive to Survive на Netflix, що вийде напередодні сезону 2022 р.

А Королівські перегони беруть перерву на три місяці. Перші перегони нового сезону, Гран-прі Бахрейну, на якому ми побачимо вже зовсім інші боліди, відбудеться 20 березня 2022 р.

Більше коментарів!