Як повідомляє New York Times, у п’ятницю було опубліковано судові документи, які свідчать про те, що частина вихідного коду Twitter – базового програмного забезпечення, яке робить можливим цю платформу, — була викладена в мережу.

Згідно з судовими документами, Twitter заявив про порушення авторських прав, намагаючись видалити код з GitHub, де він був розміщений. Хоча код було видалено того ж дня, не було надано жодної інформації про те, як довго він залишався доступним, а також про масштаби та глибину витоку.

Twitter також звернувся до суду з проханням зобов’язати GitHub розкрити особу користувача, який опублікував код, а також тих, хто отримав доступ до нього і завантажив його.

NYT повідомляє, що, згідно з анонімними джерелами в компанії, керівники Twitter підозрюють, що це робота незадоволеного співробітника, який звільнився «протягом останнього року».

Керівники компанії, які розмовляли з NYT, насамперед занепокоєні тим, що дані, отримані з викраденого коду, можуть сприяти майбутнім хакерським атакам на Twitter.