Apple готується стати великою студією, яка прокатуватиме кіно у кінотеатрах. Джерела, знайомі з бізнес-планами Apple, повідомили Bloomberg, що компанія витрачає 1 мільярд доларів, щоб бути присутньою у кінотеатрах.

Анонімні джерела розповіли виданню, що Apple звернулася до студій з пропозицією про партнерство, щоб випустити деякі з проєктів компанії в кінотеатрах уже цього року. До списку потенційних фільмів увійшли «Вбивці квіткового місяця» режисера Мартіна Скорсезе з Леонардо Ді Капріо в головній ролі, «Аргайл» Метью Вона і «Наполеон» режисера Рідлі Скотта.

Раніше Apple вже розміщувала фільми на своєму стрімінговому сервісі Apple TV+ і випускала їх в обмеженій кількості в обраних кінотеатрах (наприклад, «Вишня» з Томом Голландом), але тепер це буде перший широкомасштабний вихід технологічного гіганта в кінотеатральний прокат. Як повідомляється, компанія вирішила випустити деякі фільми в кінотеатрах, щоб прорекламувати Apple TV+, подібно до того, як Netflix випустив свій фільм «Скляна цибуля» в кінотеатрах до того, як він був випущений ексклюзивно на платформі.

Як зазначає Bloomberg, оскільки в минулому Apple зверталася до сторонніх студій для розповсюдження фільмів, компанія, ймовірно, не має можливості для дистрибʼюції фільмів у тисячах кінотеатрів по всьому світу. Bloomberg повідомляє, що Paramount Pictures випустить фільм Скорсезе «Вбивці квіткового місяця», оскільки проєкт зародився на цій студії, і отримає 10% відрахувань за дистрибʼюцію.