На щорічному заході State of Unreal, який проводить Epic Games для демонстрації можливостей свого рушія, було показано нові функції в Unreal Engine 5.2, технологію MetaHuman Animator і редактор Unreal Editor для Fortnite.

 

Unreal Engine 5.2


Одне з найбільших доповнень Unreal Engine 5.2 – це нові інструменти процедурної генерації, які Epic продемонстрували у демо Electric Dreams, де пікап Rivian пробирається через непролазні хащі. Попередня версія UE 5.2 вже доступна для ознайомлення.

 

MetaHuman Animator


Студія Ninja Theory використовує технологію MetaHuman Animator у своєму новому проєкті Senua’s Saga: Hellblade 2. Навіть анонсуючий трейлер гри 3 роки тому вражав своєю анімацією, зараз же анімація обличчя взагалі справляє враження, наче перед тобою справжній актор. При цьому зараз для запису анімації у MetaHuman Animator можна використовувати навіть iPhone — і розробник запевняє, що це відео було створено саме так. Нова функція стане доступною цього літа.

 

Unreal Editor для Fortnite


Epic Games нарешті представила редактор Unreal Editor для Fortnite. Він працює пліч-о-пліч з існуючим інструментарієм Fortnite і має використовуватися для “проєктування, розробки та публікації ігор та досвіду безпосередньо у Fortnite”. Unreal Editor For Fortnite (UEFN) включає нову скриптову мову під назвою Verse, яка, як зазначає Epic Games, має “потужні можливості кастомізації, наприклад, маніпулювання або з’єднання пристроїв разом, а також можливість легко створювати нову ігрову логіку”. Публічна бета Unreal Editor для Fortnite вже доступна в Epic Games Store.