Темпи зростання світового доходу від музичних записів у 2022 році різко сповільнилися, але все ж таки зросли на 9%, згідно зі звітом Міжнародної федерації фонографічної індустрії (IFPI).

Якщо у 2021 році зростання становило 18,5%, переважно завдяки збільшенню кількості потокових трансляцій, коли світ очікував на завершення пандемії вдома, то торішнє зростання відбулося завдяки збільшенню кількості глобальних потокових трансляцій, яке показало загальний дохід за рік на рівні 26,2 млрд доларів США.

Доходи від потокового аудіо за підпискою зросли на 10,3% до $12,7 млрд, а на кінець 2022 року налічувалося 589 мільйонів користувачів платних акаунтів, йдеться у звіті.

За даними IFPI, яка представляє понад 8 000 компаній звукозапису по всьому світу, загальний обсяг потокового мовлення зріс на 11,5% і сягнув $17,5 млрд, або 67% від загального світового доходу від продажу музичних записів.

Фізичні доходи зросли на 4%, значною мірою завдяки постійному зростанню продажів вінілу; доходи від прав на виконання зросли на 8,6% і повернулися до допандемічного рівня; а доходи від синхронізації злетіли на 22,3%.

«Цьогорічний звіт свідчить про відданість звукозаписних компаній своїй основній місії – працювати з артистами, щоб допомогти їм досягти найбільшого творчого та комерційного потенціалу протягом кар’єри, – зазначила генеральний директор IFPI Френсіс Мур. – Однак, оскільки можливості для музики продовжують розширюватися, розширюються і сфери, в яких звукозаписуючі компанії повинні працювати, щоб забезпечити визнання та повернення цінності музики, яку створюють артисти. Це завдання стає дедалі складнішим, оскільки все більше суб’єктів прагнуть отримати вигоду від музики, не беручи при цьому жодної участі в інвестуванні та розвитку музики».