Microsoft додає до своєї пошукової системи Bing інструмент для створення зображень на основі штучного інтелекту, повідомляє The Verge. Bing Image Creator працюватиме на основі розширеної версії моделі DALL-E від OpenAI та дозволить користувачам створювати зображення, просто написавши те, що вони хочуть згенерувати.

«Для тих, хто користується попередньою версією Bing, Bing Image Creator буде повністю інтегровано в чат Bing, спочатку в режимі Creative, – пояснює Юсуф Мехді, керівник відділу споживчого маркетингу Microsoft. – Ввівши опис зображення, надавши додатковий контекст, наприклад, місцезнаходження або діяльність, і вибравши художній стиль, Image Creator згенерує зображення з вашої уяви».

Чат-бот Bing від Microsoft тепер дозволяє створювати зображення за допомогою DALL-E від OpenAI
Чат-бот Bing може генерувати зображення для вас. Зображення: Microsoft

Microsoft також впроваджує Bing Image Creator у свій браузер Edge. На бічній панелі Edge з’явиться нова іконка, яка дозволить створювати зображення у вікні введення тексту:

«Спочатку ми включимо Image Creator лише у творчий режим чату Bing, і наш намір полягає в тому, щоб з часом зробити його доступним у збалансованому і точному режимі», – каже Мехді.

Якщо ви не користуєтеся новою попередньою версією Bing, то можете отримати доступ до Bing Image Creator окремо за адресою bing.com/create для створення зображень англійською мовою. Microsoft заявляє, що з часом додасть підтримку більшої кількості мов. Користувачі попередньої версії Bing можуть почати користуватися генератором зображень у звичайному вікні чат-бота або через Microsoft Edge.

Тим часом експерти попереджають, що системи перетворення тексту в зображення можуть створювати картинки, які можуть бути використані для пропаганди, переслідування, дезінформації тощо. Microsoft заявляє, що захищає від будь-якого зловживання:

«Ми забезпечили включення в Image Creator запобіжники від OpenAI, а також додаткові засоби захисту, – каже Мехді. – Наприклад, ми додали інструменти контролю, які мають на меті обмежити створення шкідливих або небезпечних зображень. Коли наша система виявляє, що підказка може згенерувати потенційно шкідливе зображення, вона блокує її і попереджає користувача».

Разом з цим новим інструментом для створення зображень, Microsoft також пропонує всім користувачам Bing нові функції «Історії» та «Картки знань 2.0». «Історії» пропонують фрагмент інформації із зображеннями та короткими відео, тоді як оновлені «Картки знань» Bing на основі штучного інтелекту виділяють ключову інформацію.