Ресурс DPReview — мабуть, один із найстаріших та найвідоміших сайтів, присвячених фототехніці. Він розпочав свою роботу 25 років тому, у 1998 р., і відтоді був надійним джерелом інформації щодо камер, об’єктивів і інших фотоаксесуарів. Мабуть, чи не кожен фотоентузіаст свого часу перед покупкою нової “дзеркалки” орієнтувався в тому числі й на ретельні та професійні огляди камер на DPReview.

На жаль, всьому рано чи пізно приходить кінець: учора редакція ресурсу опублікувала офіційний анонс закриття DPReview. Таке рішення ухвалив власник ресурсу, компанія Amazon (яка придбала його ще у 2007 р.), в рамках скорочення 18 тис. робочих місць, про яке вона оголосила у січні. Згідно зі сторінкою About Us, над сайтом зараз працюють понад 10 співробітників. Вже відомо, що ведучі YouTube-каналу DPReview TV, який має понад 400 тис. підписників, продовжать створювати відео на YouTube, але, зрозуміло, вже на іншому каналі.

Редакція DPReview продовжить працювати й публікувати новий контент до 10 квітня, після чого сайт “продовжить працювати в режимі read-only ще деякий час” — ця “обіцянка” виглядає так, що згодом сайт взагалі буде видалено, разом з величезною базою даних по практично всіх фотокамерах останніх років. Учасники спільноти DPReview зможуть завантажити свої фото, які вони публікували на сайті, до 6 квітня.