Премʼєра фільму Бена Аффлека «Ейр» / «Air» про те, як Майкл Джордан і Nike створили бренд Air Jordan, відбулася на фестивалі South By Southwest. Там же Аффлек розповів, що Джордан поставив кілька умов, перш ніж дати Аффлеку своє благословення на зйомки.

Першою умовою було те, що у фільмі має бути Говард Вайт — віцепрезидент бренду Jordan. Аффлек використав це як можливість взяти на цю роль Кріса Такера.

Друга умова Джордана, як стверджує Variety, була набагато конкретнішою: він хотів, щоб його мати мала помітну роль у фільмі та щоб її зіграла Віола Девіс.

Аффлек пожартував, що це все одно, якби він запитав когось, чи можна скористатися баскетбольним майданчиком, а йому б відповіли «так, якщо ви візьмете Майкла Джордана». Аффлек додав, що Віола Девіс — найкраща акторка, яку він коли-небудь бачив.

Коли Джордан розповідав про свою матір, Аффлек сказав присутнім на фестивалі, що у нього був «побожний погляд з трепетом, любовʼю, вдячністю та невинністю», який Аффлек ніколи не бачив у нього раніше.

«Це важкий бізнес. Не знаєш, чи досягнеш ти успіху. Не знаєш, чи досягнув ти чогось, – пояснив Аффлек, – але, чесно кажучи, я завжди відчував, що якби я колись став режисером і зняв Віолу Девіс у своєму фільмі, це було б справді щось. Це б означало для мене цілий світ. І так воно і є».

«Ейр» стартує в кінотеатрах України 6 квітня.