Згідно з інформацією різних інсайдерів, серед цьогорічних оновлень iPhone 15 буде й новий порт для заряджання — USB-C. Цього моменту чекають чимало фанатів технологій. Але Apple не була б Apple, якщо й в цій ситуації не знайшла власний шлях ускладнення життя користувачів. Наразі йдеться про швидкість заряджання.

Актуальні моделі iPhone продаються без блоків живлення. Власники цих смартфонів можуть користуватися старими слабенькими блоками, або купувати потужніші та швидші. Сама Apple запропонує 20- або 30-ватний блок на такий випадок. При цьому iPhone 14 підтримує потужність заряджання максимум до 20 Вт, а iPhone 14 Pro — до 27 Вт.

З майбутніми моделями, як розповідає аналітик Мін-Чі Куо, може знадобитися й відповідний сертифікований (MFi — Made for iPhone) кабель, за допомогою якого й буде здійснюватися швидке заряджання. З всіма іншими смартфон буде заряджатися повільніше. Інший інсайдер ShrimpsApplePro також повідомляв про таке раніше.

До того ж як розповідає Куо, може бути різниця портів у звичайній моделі iPhone 15 та Pro-версії. Простіші моделі отримають USB-C 2.0, а Pro — USB-C 3.2. Це відповідно вплине на швидкість передачі даних. Схожа ситуація є в різних моделей iPad.