В інтерв’ю Financial Times голова Xbox Філ Спенсер поділився ігровими планами Microsoft на майбутнє. Так, за його словами, компанія вважає, що Закон ЄС про цифрові ринки (Digital Markets Act) наступного року “відкриє” екосистему Android та iOS та зробить можливу появу на цих пристроях сторонніх магазинів додатків — у тому числі й Xbox App Store.

Digital Markets Act — це регламент ЄС, спрямований на те, щоб зробити цифрову економіку більш справедливою і конкурентною. Згідно з ним компанії, що контролюють цифрові ринки — наприклад, магазини додатків — мають виконати вимоги DMA до 6 березня 2024 року. На думку Філа Спенсера, це змусить Apple і Google дозволити Microsoft і іншим компаніям продавати їхні ігри на своїх платформах незалежно від головних магазинів додатків.

У випадку з Microsoft це також повинно дозволити компанії реалізувати стрімінг ігор на мобільні пристрої та напряму пропонувати передплату на Xbox Game Pass. А якщо (або коли) придбання Activision Blizzard нарешті буде схвалено антимонопольним комітетом, Microsoft також зможе продавати всі мобільні ігри King (Candy Crush тощо) напряму через власний Xbox App Store.

Звісно, це все стосується лише європейського ринку: навіть якщо події розвиватимуться за найкращим для Microsoft сценарієм, Apple та Google все одно не пустять Xbox App Store на свої платформи на інших ринках — наприклад, на американському.