Генеральний директор OpenAI Сем Альтман зізнався в інтерв’ю ABC News, що компанія та він сам «трохи налякані» потенціалом ChatGPT, повідомляє Insider.

«Я думаю, якби я сказав, що не боюся, ви б або не довіряли мені, або були дуже незадоволені тим, що я на цій роботі», – додав він.

Альтман також зазначив, що штучний інтелект може «ліквідувати багато робочих місць, але також може призвести до створення «набагато кращих».

«Причина розробки ШІ взагалі полягає в тому, що з точки зору впливу на наше життя і поліпшення нашого життя, це буде найбільша технологія, яку людство коли-небудь розробляло» – впевнений Альтман.

Генеральний директор OpenAI також зазначив, що він перебуває в «регулярному контакті» з урядовцями, і сказав, що регулятори та суспільство повинні бути залучені до розгортання ChatGPT. Адже зворотний зв’язок може допомогти стримати будь-які негативні наслідки від його широкого використання.

Минулого місяця підприємець попередив у серії твітів, що світ може бути «не таким вже й далеким від потенційно страшного» штучного інтелекту. У твітах Альтман висловив підтримку регулюванню ШІ та сказав, що правила є «критично важливими», і що суспільству потрібен час, щоб пристосуватися до «чогось такого великого».

Минулого тижня OpenAI представила GPT-4, свою останню модель чат-бота, яку Альтман назвав «менш упередженою» і «креативнішою», ніж попередні версії. Вона доступна лише користувачам, які оплатили підписку Plus за $20 на місяць.

Остання версія здатна обробляти підказки на основі зображень, є більш точною, ніж попередники, і користувачі можуть вести з нею довші розмови.