IKEA повідомила, що в її магазинах вже використовується 100 автономних дронів, які допомагають вести облік товарів у неробочі години. Компанія уклала угоду про співробітництво із виробником дронів Verity у 2020 році. Рік потому IKEA почала випробування у швейцарському магазині. А вже зараз дрони виконують завдання у 16 локаціях в Бельгії, Хорватії, Словенії, Німеччині, Італії та Нідерландах.

Компанія зазначає, що дрони допомагають підвищити точність інформації стосовно наявності та кількості продуктів, а також полегшують роботу працівникам, адже їм не потрібно робити підрахунки вручну.

Компанія Verity спеціалізується на виробництві автономних дронів для складських приміщень та, навіть, для концертів. Дрони злітають із зарядних станцій, після чого направляються до палет із продукцією для знімання фото, відео, чи тривимірного сканування предметів. У випадку з IKEA, безпілотники вилітають у період між 22:30 та 04:00, та сканують штрих-коди товарів на коробках.

Після завершення роботи безпілотники повертаються на свої зарядні станції, щоб завантажити зібрані дані. Пристрої не тільки допомагають порахувати кількість запасів, але й визначають коли чогось не вистачає, або предмет знаходиться не на своєму місці.