Окрім проблеми з модемами Samsung Exynos, в Android 13 QPR2 з оновленням безпеки від березня 2023 року виправлено уразливість в інструменті створення скриншотів Pixel Markup, яка отримала назву aCropalypse, повідомляє 9to5Google.

Вбудована утиліта Markup, випущена з Android 9 Pie у 2018 році, на телефонах Pixel дозволяє редагувати (обрізати, додавати текст, малювати та виділяти) скриншоти. Вразливість полягала в тому, що обрізані та замальовані за її допомогою знімки екранів могли бути заднім числом відновлені.

В березні Google виправив вразливість Pixel, яка дозволяла прибирати редагування зі скриншотів

Наприклад, якщо людина публікувала скриншоти з Google Pixel в інтернеті, попередньо обрізав чи замалював конфіденційну інформацію, то через вразливість приблизно 80% зображення могло бути відновлено.

На щастя, більшість сервісів соціальних мереж повторно обробляють завантажені зображення, що видаляє супутні дані та зменшує вплив вразливості. Наприклад, Twitter захищений від aCropalypse. Проте вже відомо, що вразливими є скриншоти, завантажені на Discord до середини січня 2023 року.

Є тестовий інструмент, за допомогою якого ви можете завантажити скриншот і подивитися, чи впливає вразливість на раніше поширене вами зображення.