Компанія Meta запустила платну систему верифікації в США. Про це повідомив Марк Цукерберг в його Instagram-каналі. Користувачі, які оформили підписку Meta Verified, отримають синю галочку верифікації в Facebook та Instagram, “проактивний захист від акаунтів, що видають себе за вас” та прямий доступ до служби підтримки клієнтів.

Підписка коштує $12/міс., якщо оформлюєте її через веб-версію, або $15/міс., якщо робите це через застосунок для Android чи iOS (через додаткові відрахування для платформ за покупки всередині застосунків). Окрім того, ви будете отримувати певну кількість зірок кожен місяць (їх можна використовувати, щоб подякувати креаторам у Facebook), а також додаткові стікери для Stories та Reels.

Нагадаю, Meta Verified дебютувала минулого місяця в Австралії та Новій Зеландії. На відміну від Twitter Blue, Meta вимагає надати державний документ, який підтверджує особу. Вік користувача має бути від 18 років і старше, а також у нього повинна бути ввімкнена двофакторна аутентифікація. Підписники Meta Verified не можуть змінювати ім’я профілю, фотографію, юзернейм, або дату народження, якщо вони не хочуть заново проходити процес верифікації. Усі профілі Instagram та Facebook, які раніше мали сині галочки, їх збережуть.