Вже цього місяця на ринку мають з’явитися смартфони, обладнані новим чипсетом Snapdragon 7+ Gen 2. Redmi та Realme одні з перших брендів, які будуть використовувати цей чип у своїх девайсах.

Snapdragon 7+ Gen 2 стоїть на сходинку нижче за флагманський чипсет Snapdragon 8 Gen 2. Тож можна очікувати від нього високого рівня продуктивності. Компанія заявляє, що новий чипсет має 50% приріст потужності CPU у порівнянні з попередником, чипом Snapdragon 7 Gen 1. Він складається з восьми ядер (максимальна частота до 2.91 ГГц) і побудований за 4 нм техпроцесом. Також можна очікувати двократного приросту продуктивності Adreno GPU і підвищення енергоефективності на 13%.

Qualcomm презентувала новий чипсет для смартфонів середнього сегмента Snapdragon 7+ Gen 2

Чипсет дозволяє пристроям робити знімки із роздільною здатністю до 200 МП, записувати 4K HDR-відео й знімати одночасно на два модулі камери. Є підтримка технології 18-bit Triple ISP, тож можна розраховувати на кращі фотографії в умовах недостатнього освітлення.

Snapdragon 7+ Gen 2 підтримує роботу з модулями Wi-Fi 6 і 6E (швидкість завантаження до 3.6 Гбіт/с), Bluetooth 5.3, а також має 5G-модем X62 (швидкість завантаження через мобільну мережу до 4.4 Гбіт/с). Передбачено і ряд технологій, які мають покращити ігровий процес, зокрема Auto Variable Rate Shading і Volumetric Rendering. Чипсет дозволяє встановлювати в смартфони QHD+ дисплеї з частотою до 120 Гц.