Ловіть автомобіль на п’ятницю: новенький суперкар Ferrari Roma Spider!

Відповідно до своєї назви, автомобіль отримав відкритий кузов з м’яким дахом. Решта техніки залишилась без змін – і це чудово, адже під капотом ховається 3,9-літровий турбо-V8 на 620 «коней» та 760 Нм крутного моменту. Завдяки цьому автомобіль Ferrari Roma Spider набирає «сотню» лише за 3,4 секунди, а його максимальна швидкість перевершує 320 км/год.

Аби відповідати таким швидкісним показникам, новинка Ferrari Roma Spider має не тільки спортивну підвіску та потужні гальма, але й рухоме антикрило позаду. Воно може займати одне з трьох положень, причому в максимальному генерується притискна сила до 95 кг.

Звісно, м’який дах можна розкладати під час руху, але за умови швидкості не вище 60 км/год. Для повного підіймання/опускання даху потрібно 13,5 секунд.

Серед інших особливостей новинки Ferrari Roma Spider – доопрацьований салон. Загальна концепція з двома окремими «кокпітами» для водія та переднього пасажира залишилась незмінною. Аналогічно, як і посадкова формула «2+»: розраховуйте тільки на передні сидіння; задні лише номінальні, хоча все ж вони передбачені.

А ось що було додано саме для моделі Ferrari Roma Spider, то це систему обдування теплим повітрям біля шиї. Такий обдув передбачено для водія та переднього пасажира.