Люди з вадами зору знають, як непросто користуватися фотокамерами з видошукачами — особливо якщо в них нема налаштування діоптрій. Що ж, нова розробка Sony DSC-HX99 RNV має допомогти таким користувачам.

Як повідомляється в офіційному пресрелізі, Sony Electronics спільно з японською компанією QD Laser представила комплект “ретинальної проєкційної камери” – DSC-HX99 RNV. Він базується на компактній камері Sony DSC-HX99 (модель 2018 р.) з 18-мегапіксельним сенсором і 30-кратним зумом (24-720 мм в 35-мм еквіваленті).

Лазерний видошукач у фотокамері Sony DSC-HX99 RNV проєктуватиме зображення прямо в око користувача

Але найцікавіше тут, звісно, не характеристики вже не дуже нової камери, а новий видошукач Retissa Neoviewer — в ньому вбудований лазерний проєктор малої потужності проєктує зображення прямо на сітківку, “в обхід” системи фокусування ока, що має допомогти користувачам з вадами зору — короткозорістю, далекозорістю або астигматизмом.

Відповідно до специфікацій QD Laser, Retissa Neoviewer використовує напівпровідниковий RGB-лазер для створення зображення з роздільною здатністю, еквівалентною 720p, і 8-бітовою глибиною кольору. Зображення має приблизно 60-градусне горизонтальне поле зору з частотою оновлення 60 Гц, вбудованого акумулятора вистачить на 4 години автономної роботи.

Лазерний видошукач у фотокамері Sony DSC-HX99 RNV проєктуватиме зображення прямо в око користувача

Цікаво, що Sony пропонує цей комплект за дуже помірну ціну. Тоді як власне сама камера Sony DSC-HX99 коштує $475, комплект з видошукачем DSC-HX99 RNV компанія оцінює в $600 — стверджуючи, що вона бере на себе більшу частину витрат у намаганні підтримати спільноту людей зі слабким зором.

Також Sony заохочує користувачів спочатку спробувати його перед покупкою, щоб впевнитися, що він підходить у кожному конкретному випадку, і пропонує записатися на перевірку телефоном чи електронною поштою. Комплект DSC-HX99 RNV має з’явитися на американському ринку в обмеженій кількості вже цього літа.