Флагманські смартфони мають забезпечувати користувача усім необхідним, включно з тривалим часом роботи від батареї. Це все ще один з ключових запитів користувачів. Й хоча моделі останніх двох років мають відчутні вдосконалення, автономність все одно залишається важливим фактором у порівнянні пристроїв різних виробників.

Youtube-канал PhoneBuff протестував не лише витривалість Samsung Galaxy S23 Ultra та iPhone 14 Pro Max, а й заразом порівняв автономність цих пристроїв. Такий тест передбачив декілька звичних сценаріїв використання смартфона, таких як дзвінки, обмін повідомленнями, стримінг музики, перегляд відео, ігри, очікування тощо.

Всі тестування автоматизовані та мають симулювати однакові умови для обох пристроїв.

Не дивлячися на те, що Samsung Galaxy S23 Ultra значно перевершив показник торішньої моделі, на цей раз він все одно програв iPhone 14 Pro Max. Щоправда, цього року під час випробувань лідерство у відсотковому залишку заряду батареї пару разів переходило між смартфонами.

Першим все ж вимкнувся Samsung Galaxy S23 Ultra, коли в iPhone 14 Pro Max ще залишалося 6% заряду батареї. Остаточний час роботи склав 27 годин 6 хвилин для S23 Ultra, та 27 годин 44 хвилини для 14 Pro Max. З урахуванням того, що кожному зі смартфонів під час тесту давали по 16 годин «відпочинку», час активної роботи для них склав 11 годин 6 хвилин та 11 годин 44 хвилини відповідно.

Фінальна різниця, на фоні всієї тривалості тесту, суб’єктивно, не є дуже принциповою. Ба більше, у кожному окремому випадку саме ці моделі можуть так само перевершити одна одну в автономності, що буде залежати лише від завдань, які користувач буде ставити перед пристроєм. Але в симульованих обставинах iPhone все ще залишає за собою першість у цьому змаганні.