Компанія Meta припиняє підтримку NFT у Facebook та Instagram менш ніж через рік після того, як вона почала впроваджувати цю функцію на своїй платформі. Оновлення сталося в той час, коли соціальна мережа звільнила тисячі працівників і закрила численні проєкти через те, що Марк Цукерберг назвав «роком ефективності» компанії.

«Ми припиняємо підтримку цифрових предметів колекціонування (NFT), щоб зосередитися на інших способах підтримки творців, людей і бізнесу, – написав Стефан Касріель, керівник відділу комерції та фінансових технологій Meta, в оновленому повідомленні, опублікованому в Twitter. – Ми дізналися багато нового, що зможемо застосувати в продуктах, які ми продовжуємо створювати для підтримки авторів, людей і бізнесу в наших додатках, як сьогодні, так і в метавсесвіті».

Він додав, що натомість компанія зосередиться на «можливостях монетизації для Reels» і «платежах за допомогою обміну повідомленнями в Meta».

Оновлення відбулося через рік після того, як Цукерберг вийшов на сцену SXSW, щоб оголосити, що Instagram працює над підтримкою NFT, яка дебютувала в травні минулого року. Компанія оголосила про ще одне значне розширення функції в листопаді, коли розкрила плани дозволити творцям монтувати та продавати колекційні предмети прямо в Instagram.

Але це не єдина колись амбітна ініціатива, яка провалилася протягом минулого року. У 2022 Meta також закрила свій криптогаманець Novi, який, за чутками, мав підтримку NFT у своїй дорожній карті. Компанія також згорнула проєкти свого підрозділу Reality Labs, що займався метавсесвітом, і програму, яка виплачувала бонуси творцям Reels.