Тематичний парк розваг Ghibli, що розташований у містечку Наґакуте в префектурі Айті, відкрився наприкінці 2022 року — він присвячений популярним аніме легендарної студії Ґіблі (Studio Ghibli) і розрахований на відвідини усією родиною. Проте вже за кілька перших місяців своєї роботи він почав “приваблювати” не зовсім ту публіку, на яку розраховували його засновники.

Як повідомляє CNN, минулого тижня губернатор префектури Айті Хідеакі Омура провів пресконференцію, на якій розповів про проблему з “непристойними фото”, які роблять дорослі відвідувачі атракціонів у парку Ghibli та потім публікують їх у соціальних медіа.

Це викликало досить сильну реакцію у суспільстві: схоже, не всім подобається, коли їх улюблених персонажів хапають за груди або фоткають під спідницями — і до того ж розміщують потім такі фото в Інтернеті, де їх можуть побачити діти. Тому губернатор Хідеакі Омура публічно засудив таку поведінку, несумісну з сімейною атмосферою парку Ghibli, повідомив, що місцева влада вже попередила співробітників парку, що “вони повинні рішуче припинити такі дії”, і зазначив, що “ми повинні вживати жорсткіших заходів проти такої поведінки — по суті це знищення майна”.

Незнайомим з місцевими особливостями може здатися, що така реакція — це “трохи перебір”, але річ у тім, що в Японії взагалі діють набагато суворіші правила, ніж звикли іноземці, щодо фотографування у місцях, для цього не призначених — у тому числі й публічних.