Власники відеокарт від NVIDIA вже певний час мають можливість використовувати функцію апскейлингу відео в браузерах Chrome та Edge. Та що робити користувачам з відеоадаптерами від AMD? Microsoft, здається, розв’язала це питання.

Компанія випробовує функцію Video Super Resolution у тестовій збірці Edge Canary. VSR апскейлить та прибирає артефакти у вебвідео, які мають роздільну здатність нижче 720p. Функція працює як з відеокартами NVIDIA, так і AMD. Мінімальні вимоги до обладнання: GeForce RTX 20 серії або Radeon RX5700.

Функція поки що працює тільки у Windows. У випадку з ноутбуком, він має бути підключеним до електромережі. Відео не повинне використовувати систему керування цифровими правами (DRM), на кшталт PlayReady чи Widevine. Наразі вам також доведеться увімкнути примусове використання дискретної відеокарти, якщо ваш ноутбук має гібридну систему. За словами Microsoft, автоматичний вибір відеоадаптера у розробці.

Функція Video Super Resolution на цей момент доступна лише небагатьом користувачам Edge Canary, але найближчими тижнями їх кількість збільшиться. Також компанія планує розширити список підтримуваних відеокарт.