Вертикальні відео, які набрали популярності разом із розквітом TikTok, все частіше з’являються в інших соцмережах. Згадати хоча б Reels в Intagram та Facebook або Shorts в YouTube. Але ми не чекали побачити їх в Spotify.

Музичний сервіс незабаром почне впроваджувати новий дизайн головної сторінки застосунку з «більш візуальним, динамічним» виглядом.

Розділи «Музика», «Подкасти» та «Аудіокниги» також дадуть вам можливість «цілеспрямовано прокручувати» нові стрічки, де Spotify запропонує аудіо- та відеокліпи для попереднього перегляду. Якщо ви знайдете щось, що хочете прослухати повністю, ви зможете зберегти, поділитися, переглянути кілька пісень (плейлистів або альбомів), прочитати транскрипції епізодів і переглянути відеоподкасти. Ці візуальні стрічки також будуть в інтерфейсі пошуку, де ви зможете прокручувати кліпи, впорядковані за жанрами.

Крім того, Spotify заявляє, що розмістить візуальний контент у своїх кураторських плейлистах, таких як Discover Weekly, Release Radar, New Music Friday та Rap Caviar. Компанія розглядає це як спосіб запропонувати попередній перегляд пісень з цих добірок ще до того, як ви натиснете кнопку відтворення.

На вкладці «Музика» користувачі в США і Канаді побачать діджея, створеного штучним інтелектом, під колекцією з восьми персоналізованих ярликів. Якщо почати прокручувати, додаток покаже аудіо- та візуальні фрагменти пісні (за бажанням, ви можете переглянути їх без звуку). Звідси ви можете переглянути до п’яти різних пісень з альбому або плейлиста, натискаючи на картки — так само як це робиться в Instagram Stories. Spotify також надасть короткий опис того, чому ви бачите ці рекомендації.

TikTok покусав: Spotify змінює дизайн головної сторінки

У розділі «Подкасти» ви й надалі будете бачити вісім ярликів зверху, тоді як решта стрічки показуватиме вам попередній перегляд вибраних шоу. Кожна рекомендація матиме аудіо семпл і транскрипцію в реальному часі або відеокліп, якщо шоу було записано в цьому форматі. Якщо ви захочете продовжити прослуховування, у вас буде можливість повернутися до прослуханого фрагмента або почати з самого початку. Spotify заявляє, що стрічка аудіокниг буде функціонувати так само як і попередній перегляд подкастів.

Spotify також перейменовує свій інструмент Enhance, який дебютував у 2021 році. Тепер ця функція називається Smart Shuffle і не лише додає пропозиції до плейлистів, «які ідеально відповідають настрою», але й змішує порядок. Ви можете активувати її подвійним натисканням на іконку перемішування.

Нарешті, компанія додала до свого додатка функцію автоматичного відтворення подкастів.  Так само як і для музики, Spotify дасть можливість автоматично розпочати «інший відповідний епізод» на основі того, що ви слухали. Також, як і для музики, компанія надає можливість вимкнути автоматичне відтворення.

У Spotify кажуть, що деякі з цих нових функцій будуть доступні вже сьогодні, а інші дебютують у найближчі місяці.