ЗСУ, можливо, вже використовує високоточні керовані бомби JDAM

Про можливе використання Повітряними силами ЗСУ високоточних керованих бомб JDAM пише видання The Drive / The War Zone, посилаючись на слова американських військових. При цьому йдеться про комплекти JDAM-ER, тобто з підвищеною до 80 км дальністю.

Як кажуть опитані The Drive експерти, поки що йдеться про невелику кількість JDAM-ER, але такі бомби можуть створити реальні проблеми для росіян завдяки високій точності, великій дальності скидання та неможливості перехоплення.

«Нещодавно ми передали деякі високоточні боєприпаси [в Україну], які мають збільшену дальність, летять трохи далі, ніж гравітаційна бомба і мають точне [наведення]. Це нова можливість, яку ми змогли надати їм [Україні], ймовірно, протягом останніх трьох тижнів», – сказав командувач Повітряних сил США в Європі та Африці генерал Джеймс Хекер.

Генерал Хекер підкреслив, що йдеться саме про JDAM-ER. Наразі невідомо, скільки саме таких бомб є у Повітряних сил ЗСУ і з яких саме літаків вони можуть використовуватися.

За непідтвердженою інформацією, на відео нижче саме приклади нещодавнього використання JDAM-ER на фронті.

І ще один вибух, за який, можливо, відповідає JDAM.

Нагадаємо, про передачу Україні високоточних авіаційних бомб JDAM стало відомо наприкінці грудня. В нас є окремий матеріал, який розповідає про те, як працює ця зброя.