Згідно з інформацією інсайдерів, цього року дешевші версії iPhone 15 та iPhone 15 Plus мають отримати такий самий виріз в екранах, як у Pro-моделей з Dynamic Island. Це зробить моделі трохи «ближчими» одна до одної. Але деяких можливостей «старших» моделей в доступніших смартфонах все одно не буде.

Повідомляється, що iPhone 15 та iPhone 15 Plus на цей раз все ще не підтримуватимуть функції ProMotion та Always-On. Чимало значно дешевших сучасних смартфонів вже мають такі можливості, але звичайні моделі iPhone їх так і не отримують.

«Наразі підтверджено лише те, що лише серія Pro підтримує LTPO 120, а базова модель не має такого запиту у вимогах», — йдеться в дописі корейського блогу Never, де вже траплялися перевірені витоки про iPhone.

Насправді відсутність таких функцій не є чимось критичним. Проте користуючись й з цього Apple може підтримувати зайвий стимул для покупців витратити більше грошей на придбання дорожчої моделі Pro. Але тим часом прямі конкуренти простіших версій iPhone все ж можуть запропонувати й вищу частоту оновлення зображення, й Always-On, які вже стали базовими функціями для більшості Android-смартфонів.

Однак, скоріше за все в iPhone 15 та iPhone 15 Plus все ж можна буде побачити як повну функціональність Dynamic Island, так і USB-C замість застарілого порту Lightning.