Співробітник Twitter Харальдур Торлейфссон з Ісландії 9 днів не міг зрозуміти, чи звільнили його з компанії, чи ні. Робочий комп’ютер було заблоковано, але відділ кадрів не міг надати Торлейфссону чітку відповідь, як і ще для близько 200 інших співробітників Twitter.

Харальдур або Халлі, як він ще просить себе називати, був засновником діджитал-агенції, яку у 2021 році придбав Twitter, після чого він доєднався до компанії у ролі керівника команди дизайнерів. Щоб розібратися у ситуації та не втрачати час, Харальдур вирішив звернутися до самого Маска у Твіттері.

«Шановний @elonmusk 👋

9 днів тому доступ до мого робочого комп’ютера був заблокований, як і у близько 200 інших співробітників Twitter.

Однак ваш керівник відділу кадрів не може підтвердити, чи є я вашим співробітником чи ні. Ви не відповіли на мої листи.

Можливо, якщо достатньо людей зроблять ретвіт, ви відповісте мені тут?» – написав Торлейфссон.

Твіт Харальдура став віральним, на момент написання цього посту він зібрав вже майже 15 млн переглядів та понад 58 тис. лайків, що, звісно, змусило Маска звернути увагу. Він запитав у Торлейфссона, яку роботу той виконував та дозволив йому порушити договір про конфіденційність, щоб це можна було написати публічно.

Співробітник компанії Twitter 9 днів не міг зрозуміти звільнили його чи ні, довелося питати Ілона Маска... у Твіттері

Торлейфссон зробив декілька твітів, в яких детально розписав свої посадові обов’язки, проте у відповідь від Маска отримав лише два смайлики, що регочуть до сліз.

Співробітник компанії Twitter 9 днів не міг зрозуміти звільнили його чи ні, довелося питати Ілона Маска... у Твіттері

Після цього, за словами Торлейфссона, з ним миттєво зв’язався керівник відділу кадрів, який підтвердив його звільнення. І єдине, що залишається Халлі – це тепер дізнатися, чи виплатить йому Twitter передбачені при розірванні контракту гроші.

Ця історія є ще однією ілюстрацією того, наскільки хаотичним є стиль управління Ілона Маска. Мільярдер, схоже, награвся із Twitter, і готовий далі хоронити компанію, навіть не переймаючись через можливі репутаційні втрати перед співробітниками. Адже такі звільнення навіть під час масових скорочень в інших технологічних компаніях навряд зможуть підштовхнути талановитих спеціалістів шукати роботу саме в Twitter. Судячи з усього, Маск вже й сам не дуже вірить, що зможе перезапустити соціальну мережу і зараз намагається досягнути лише скорочення витрат.