Суббренд компанії ZTE запускає в продаж нову модель смартфона nubia Z50 Ultra, яка в першу чергу робить акценти на камерах. Серед іншого гаджет також запропонує флагманський набір комплектування, приховану під дисплеєм фронтальну камеру, фізичний слайдер для швидкого доступу до деяких функцій та дизайн у стилі Вінсента ван Гога. І все це з доволі доступним цінником, порівняно з більшістю топових пропозицій А-брендів.

Спочатку коротко про складники. nubia Z50 Ultra має флагманський процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, від 8 до 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X та накопичувачі ємністю від 256 ГБ до 1 ТБ (UFS 4.0 в більших опціях та попередній стандарт в початковій). Ємність батареї цієї моделі складає 5 000 мА•год та підтримує швидке заряджання потужністю 80 Вт.

Смартфон nubia Z50 Ultra отримав 35- та 85-міліметрові об’єктиви, а також варіант оздоблення у стилі картини Вінсента ван Гога

Фронтальна сторона повністю зайнята дисплеєм з AMOLED-матрицею діагоналлю 6,8 дюйма, роздільною здатністю 2480×1116 пікселів та частотою оновлення у 120 Гц. При цьому розміри рамки довкола екрана складає 1,48 та 1,68 мм. Цікавою особливістю тут є прихована під екраном фронтальна камера. Компанія називає технологію Neovision й це вже її четверте покоління. Роздільна здатність самої камери складає 16 МП.

Смартфон nubia Z50 Ultra отримав 35- та 85-міліметрові об’єктиви, а також варіант оздоблення у стилі картини Вінсента ван Гога

Але цікавішими є камери з іншої сторони. Їх три й дизайн всього блока зайвий раз підкреслює, що саме на них робиться «ставка» цієї моделі. Основний ширококутний сенсор — 64-мегапіксельний Sony IMX787 з фокусною відстанню 35 мм. Другий великий об’єктив 85 мм перископічний й має таку саму роздільну здатність. Третьою камерою виступає 50-мегапіксельний надширококутний сенсор з автофокусуванням та підтримкою функції знімання макро.

Окремою особливістю смартфона є один з елементів керування — слайдер на правому боці, за допомогою якого користувач може перемикати різні режими сповіщення, вмикати ігровий режим або миттєво робити фотографії. Також на додачу до класичних чорного або світло-сірого кольорів корпусу, виробник пропонує опцію, яка повторює відому картину імпресіоніста Вінсента ван Гога — «Зоряна ніч». При цьому кожен з варіантів кольорів залишає червоні акценти на кнопці ввімкнення та рамках великих об’єктивів.

Початок продажів в Китаї намічено на 14 березня. Початкова вартість пристрою становить $580. Опція оздоблення корпусу «Зоряна ніч» доступна лише в комплектації з 12/512 ГБ і коштує $720.