Новий кросовер Hyundai Kona Electric збільшив потужність та дистанцію пробігу

Ми вже розповідали про дебют автомобіля Hyundai Kona другої генерації: компактний кросовер, довжина 4,35 м та колісна база 2,66 м, вибір між трьома варіантами двигунів – бензин, гібрид, електричний. Проте якщо технічні характеристики перших двох було оприлюднені від початку, то характеристики моделі Hyundai Kona Electric стали відомі лише зараз.

Отже: електричний кросовер Hyundai Kona Electric отримає два варіанти, що відрізняються акумуляторами та електромоторами. Базова версія отримає АКБ ємністю 48,4 кВт·год (дистанція пробігу до 392 км) та електромотор потужністю 156 «коней». Максимальна версія Hyundai Kona Electric отримає акумулятор на 65,4 кВт·год (до 490 км) та електромотор на 218 «коней». За цими параметрами кожна з версій стала кращою за попередника.

До речі, окрім техніки, також кросовер Hyundai Kona Electric буде вирізнятись оригінальним дизайном: зверніть увагу на «піксельні» вставки у нижній частині переднього бампера, аналогічне рішення використано й позаду. Також електромобіль Hyundai Kona Electric отримає власні колісні диски й буде позбавлений темних не фарбованих накладок над колісними арками.

В салоні відмінностей з бензиновими або гібридними варіантами вже майже немає – лише специфічна графіка панелі приладі. Проте є режим руху i-Pedal (керування прискоренням/зупинкою в одну педаль) та звичайна розетка: її можна використовувати для підключення різноманітних побутових приладів або підзарядки інших електромобілів.

Очікується, що новий кросовер Hyundai Kona Electric буде доступний до придбання у другій половині 2023 року, адже спочатку на ринок вийдуть бензинові та гібридні версії автомобіля. Орієнтовна вартість Hyundai Kona Electric – від 40 тис. євро.