Клієнти Monobank поки не зможуть використовувати мережу терміналів IBOX для поповнення своїх рахунків, йдеться в повідомленні компанії.

Причиною цього стало відкликання Національним банком України ліцензії в АТ «Айбокс Банк», який був партнером оператора мережі IBOX. Такий крок, як зазначає регулятор, був зроблений через систематичне порушення «Айбокс Банк» вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Поки ТОВ «Мєтапей», яка керує мережею терміналів IBOX, не знайде нового банка-партнера, вона не зможе працювати.

«Зараз наша команда 24/7 робить все можливе, щоб якнайшвидше відновити роботу, але, на жаль, на це потрібен час. Запланований час відновлення роботи всього парку терміналів – 2-3 дні», – йдеться в повідомленні на сторінці IBOX на Facebook.

За словами Олега Гороховського, мережа терміналів поповнення IBOX на місяць приймала 12-15 млрд грн поповнення карт Monobank. Поки її роботу не буде відновлено, клієнти Monobank можуть поповнювати свої картки без комісії наступними способами:

  • Через мережі терміналів EasyPay та City24;
  • У касах банків-партнерів: «Універсал Банк», «А-Банк» та «Укргазбанк».