У 2021 році в кінотеатрах вийшов фільм «Персонаж» / Free Guy, в якому Райан Рейнольдс зіграв персонажа з вигаданої комп’ютерної гри, що усвідомив своє існування та вирішив врятувати свій світ. Фільм досить добре зібрав у прокаті, а це означає, що очікується продовження.

Райан Рейнольдс і режисер Шон Леві підтвердили минулого року, що «Персонаж 2» уже в роботі. А цими вихідними на британському комедійному фестивалі Just for Laughs Рейнольдса запитали про сиквел, і він сказав кілька слів про його існування. Він визнав, що є потенціал для продовження історії.

«Я б із задоволенням. Але також, чи все, бляха, повинно мати сиквел? – запитав він. – Тож, знаєте, тут є певний поштовх і тяжіння, протистояння бажанню одразу ж сказати: «О, зйомки сиквелу підтвердять правильність першого фільму». Ні, перший фільм підтверджує правильність першого, і тоді ви можете залишити все як є. Тож я не знаю, чому ми досі говоримо про це».

Швидше за все, «Персонаж 2» все ж буде, і Рейнольдс повернеться до своїх коментарів або розширить їх десь через рік (можливо, під час пресконференції про «Дедпул 3»). Але його явна незацікавленість у сиквелі на цей час може свідчити про те, що актори відчувають себе не на своєму місці, коли виявляються прив’язаними до франшиз. Зої Салдана робила подібні коментарі напередодні виходу «Аватара: Шлях води», як і Дейв Батиста в січні. Сьогодні прив’язаність акторів до франшиз — це неминучість, але, як бачимо, не всі в захваті від цього.