«Нарешті» TikTok буде й у машині: Volkswagen, Audi, Porsche, Lamborghini та Bentley отримають власний магазин програм

Якщо ви давно відчували потребу встановити на свій автомобіль Audi застосунок TikTok, то скоро це стане реальністю. Volkswagen Group вирішила запусти власний магазин додатків.

Другий за величиною виробник автомобілів у світі оголосив, що незабаром запустить магазин застосунків, призначений для обслуговування широкого портфеля його брендів. У ньому водії знайдуть знайомі програми сторонніх розробників, оптимізовані для використання в автомобілях.

На початковому етапі будуть представлені такі відомі додатки, як TikTok, Spotify, Yelp та інші, оптимізовані для використання в авто і призначені для запуску з екрана інформаційно-розважальної системи. Цього року магазин запуститься з деякими новими моделями Audi, а згодом буде поширений на інші автомобілі та бренди, такі як Porsche, Lamborghini та Bentley.

Вже цього літа магазин додатків почне працювати в США, Канаді, Мексиці та Європі з більшою частиною модельного ряду Audi 2023 року, включаючи такі автомобілі, як A4, A5, Q5, A6, A7, A8, Q8 E-tron та E-tron GT. Інші моделі Audi з’являться пізніше цього року, а згодом до них додадуться інші бренди та автомобілі.

Хоча магазин додатків не буде доступний у вигляді оновлення для наявних моделей, автовиробник заявляє, що незабаром він презентує абсолютно новий інформаційно-розважальний стек під назвою One.Infotainment для всіх своїх брендів. Він, а також операційна система, що лежить в його основі, будуть засновані на Android Automotive. Магазин Volkswagen Group був розроблений спільно з Harman, автомобільним постачальником, який зараз є дочірньою компанією Samsung.