GSC Game World та польський видавець настільних ігор Awaken Realms (This War of Mine: The Board Game, Lords of Hellas, Nemesis, Tainted Grail: The Fall of Avalon, Etherfields) оголосили про створення настільної гри у всесвіті S.T.A.L.K.E.R. – S.T.A.L.K.E.R. The Board Game.

Гра розрахована на 1-4 гравців, тобто її можна пройти як соло, так і разом з друзями. Автори намагаються якомога точніше перенести в настільний формат усі атрибути оригінальних комп’ютерних ігор, тож тут теж є інвентар гравця, монстри, артефакти та Зона, яка постійно змінюється. У настолці буде дослідження оточення, щось на кшталт dungeon/zone crawler, тактичний комбат, елементи гри про виживання та цікаві завдання-сценарії. Тобто все те, за що ви любите S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R. The Board Game – настільна гра у всесвіті S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R. The Board Game була презентована в рамках заходу Awaken Realms NEXT 2023. Гра вже існує у прототипі, але, як і для більшості власних проєктів, Awaken Realms запустить спільнокошт цієї гри на власному сервісі Gamefound.

S.T.A.L.K.E.R. The Board Game – настільна гра у всесвіті S.T.A.L.K.E.R.

Як можна побачити, у складі гри будуть досить детальні ігрові фігурки сталкерів й монстрів та велика кількість ігрових карт. Тобто це, схоже, буде недешеве задоволення, як і більшість великих та складних настільних ігор.

S.T.A.L.K.E.R. The Board Game – настільна гра у всесвіті S.T.A.L.K.E.R.

Awaken Realms сподівається випустити гру вже наприкінці II кварталу 2023 року. Тож фанатам S.T.A.L.K.E.R. буде у що пограти, чекаючи виходу «S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобиля» наприкінці року.