Ніл Мохан, новий керівник YouTube, окреслив свої ключові пріоритети та пообіцяв деякі майбутні функції медіаплатформи у своєму першому зверненні до спільноти з моменту вступу на посаду минулого місяця, повідомляє The Verge. У своєму листі Мохан починає з того, що він «продовжуватиме ставити [творців] на перше місце» і перераховує деякі з нещодавніх функцій, доданих на платформі. Він також дражнить однією особливо цікавою новою функцією: YouTube розробляє генеративні інструменти штучного інтелекту для творців контенту.

«Завдяки генеративним можливостям штучного інтелекту творці зможуть розширити свої історії та підвищити їхню цінність — від віртуальної заміни вбрання до створення фантастичних декорацій для фільмів», – пише Мохан у листі. «Ми витрачаємо час на розробку цих функцій з продуманими запобіжними заходами».

YouTube не надав жодних конкретних деталей щодо того, як працюватимуть ці інструменти ШІ, але Мохан зазначає, що вони будуть доступні для творців «у найближчі місяці», разом із нерозкритими засобами захисту, які гарантують відповідальне використання технології. Певно натякаючи на заходи спрямовані проти поширення дипфейків та дезінформації.

Мохан також пообіцяв велике доповнення до YouTube Shorts. Пізніше цього року YouTube запустить функцію створення, яка дозволить користувачам записувати Shorts в одному вікні із повним відео на YouTube або ще з одним Shorts, подібно до функції TikTok Duet. Останні стали одним з найбільш впізнаваних форматів платформи з моменту її запуску у 2018 році, настільки, що Instagram у 2021 році випустив власний варіант для Reels, який отримав назву Reels Remix.

Слідом за своєю попередницею Сьюзан Войчицькі, яка пішла з посади генерального директора YouTube після дев’яти років роботи, Мохан приймає кермо влади в бурхливий час. Alphabet, материнська компанія YouTube, повідомила, що доходи від реклами на платформі впали на 8% у річному обчисленні протягом святкового кварталу. В останні тижні YouTube також критикували за боротьбу з ненормативною лексикою, а творці висловлювали думку, що нові правила щодо ненормативної лексики та контенту є надто розмитими та жорсткими у своєму застосуванні.