Білий дім дав державним установам 30 днів на те, щоб видалити TikTok на федеральних пристроях і системах.

Щоб захистити дані, всі федеральні відомства повинні видалити TikTok з телефонів і систем та заборонити інтернет-трафік компанії, повідомила директор Адміністративно-бюджетного управління Шаланда Янг у меморандумі, з яким ознайомилося агентство Reuters.

Заборона, ухвалена Конгресом наприкінці минулого року, слідує за аналогічними діями Канади, ЄС, Тайваню та більш ніж половини штатів США.

Заборона на використання TikTok, яка торкнулася лише державних установ, додає масла у вогонь закликів до повної заборони сервісу коротких відео. Занепокоєння через Китай різко зросло в останні тижні після того, як китайська повітряна куля пролетіла над США та була збита.

Компанія TikTok, що належить ByteDance, заявила, що ці побоювання підживлюються дезінформацією, і заперечила використання додатка для шпигунства за американцями.

Подібні заходи не зачіпають понад 100 мільйонів американців, які користуються TikTok на приватних або корпоративних пристроях.

Багато урядових установ США, включаючи Білий дім, Міністерство оборони, Міністерство внутрішньої безпеки та Держдеп, заборонили TikTok на урядових пристроях ще раніше.