Частину загубили: Nokia змінила логотип, але смартфонів це не торкнеться

Компанія Nokia, яка у 2016 році передала свій однойменний бренд смартфонів іншій фінській компанії HMD Global, вирішила ще більше дистанціюватися від цього бізнесу. На виставці MWC 2023 Nokia анонсувала оновлений логотип, який досі складається з літер, проте тепер значно відрізняється від класичного лого. Цим кроком керівництво компанії хоче показати, що Nokia займається мобільними мережами та промисловою цифровізацією.

«У свідомості більшості людей ми все ще залишаємося успішним брендом мобільних телефонів, але це не те, чим займається Nokia, – заявив генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк в коментарі агентству Bloomberg. «Ми хочемо запустити новий бренд, який зосереджується на мережах і промисловій цифровізації, що зовсім не схоже на наше минуле з мобільними телефонами».

Оновлення логотипа та фірмового стилю Nokia стало першим великим редизайном компанії за майже 60 років. Виробник пройшов довгий шлях розвитку з моменту свого заснування у 1865 році як виробника паперу. Перший логотип Nokia з’явився у 1871 році та містив голову лосося – відсилання до річки Нокіанвірта, біля якої була побудована целюлозна фабрика і яка дала назву компанії.

Логотип Nokia, який встав добре відомий користувачам мобільних телефонів та свого часу був найдорожчим брендом серед виробників телефонів, з’явився у 1966 році та з того часу майже не мінявся. Поки що він залишиться незмінним і на смартфонах Nokia, які випускає HMD Global.