За даними lifecell, попит на eSIM у 2022-му зріс у п’ять разів порівняно з попереднім роком. Пік попиту на цифрові SIM припав на березень: з 4 по 7 березня із їхньою допомогою до lifecell приєдналося у 25 разів більше абонентів, ніж за аналогічний період попереднього року.

Трафік із Херсонської області в інтернет-магазині lifecell на початку весни перевищив звичний рівень в 44 рази: деякий час lifecell залишався єдиним оператором, який надавав послуги зв’язку в Херсоні й області. Можливість віддалено придбати український номер тоді стала рятівною для тих, хто опинився в окупації.

Торік eSIM стали другим за популярністю каналом – після купівлі фізичних SIM-карток в офлайн-точках продажу, – який обирали нові абоненти lifecell. Кожний десятий абонент у 2022-му приєднався до lifecell за допомогою eSIM. Зростання попиту на електронні SIM спостерігалося й під час масштабних відключень електроенергії: eSIM купували вдвічі більше в листопаді та грудні минулого року, якщо порівнювати з іншими місяцями 2022 року.

Минулого року lifecell спостерігав ще один тренд – зростання попиту на eSIM з-за кордону. Можливістю придбати український номер та, відповідно, користуватися послугами українського оператора скористалися багато українців, які вимушено покинули свої домівки та виїхали за межі України через війну. Вдвічі зросла доля проданих цифрових SIM за кордоном у 2022 році, у 2021 році ця цифра складала 11%.

Змінилася й «географія»: найбільше абонентів приєдналось до lifecell з допомогою eSIM з території Туреччини, Польщі та Німеччині.