Після тестування протягом останніх кількох місяців YouTube розширює доступ до багатомовних аудіодоріжок для більшої кількості авторів по всьому світу. Платформа залучила популярного автора YouTube MrBeast, щоб з його допомогою розповісти про переваги нової функції.

Багатомовна аудіофункція дозволяє авторам додавати дубляж до нових і вже наявних відео, допомагаючи їм розширити охоплення і залучити нову аудиторію. У перших тестах, проведених за участю невеликої кількості авторів, включаючи MrBeast, станом на січень 2023 року на YouTube було завантажено понад 3 500 багатомовних відео більш ніж 40 мовами. За даними YouTube, автори, які тестують багатомовні дубльовані відео, у січні отримали понад 15% часу переглядів неосновною мовою відео.

MrBeast, який має понад 135 мільйонів підписників, вже озвучив свої найпопулярніші відео 11 мовами та сподівається залучити більше міжнародних глядачів на свій основний канал за допомогою цієї функції. За його словами, багатомовна аудіофункція YouTube «до біса заряджає відео»:

«Незалежно від того, перебуваєте ви в Мексиці або в Індії, всі дубляжі знаходяться в одному місці, на одному відео, тому людям набагато простіше їх зрозуміти».

MrBeast (справжнє ім’я Джиммі Дональдсон) був визнаний найбільш високооплачуваним автором YouTube у 2021 році. Він зібрав величезну фан-базу завдяки своїм грошовим розіграшам та благодійним ініціативам, зокрема вірусній реконструкції хіта від Netflix «Гра в кальмара», яка принесла переможцю приз у розмірі $446 000.

Щоб скористатися функцією багатомовного дубляжу YouTube, завантажуючи відео на свій канал, автори можуть додавати різні звукові доріжки за допомогою інструменту «Редактор субтитрів». Наявний контент у каталогах авторів також може бути доповнений додатковими звуковими доріжками. Якщо ви глядач, просто натисніть на налаштування відео, щоб побачити, які звукові доріжки доступні для перегляду іншою мовою. Крім того, контент з декількома мовними доріжками за замовчуванням буде відповідати мові, якій глядачі надають перевагу, а користувачі зможуть шукати багатомовний контент за перекладеними назвами та описами відео.