Отже, оприлюднена перша офіційна інформація про кросовер Chery Tiggo 9, з яким ми вже були частково знайомі. Що вдалось вгадати, а що виявилось несподіванкою?

По-перше, припущення щодо розмірів автомобіля виявились справедливими: його довжина складає 4,82 м, а колісна база нараховує 2,82 м – тобто, кросовер Chery Tiggo 9 й справді дуже великий. По-друге, підтвердилась інформація про використання 20-дюймових колісних дисків та сучасних технологічних матричних фар – все це однозначно вказує на позиціювання Chery Tiggo 9 як флагмана для компанії.

Третє – частково справдились прогнози щодо двигунів та трансмісій. Заявлено, що під капотом Chery Tiggo 9 встановлюється 2-літровий турбодвигун потужністю 254 к.с., який працює з 7-ступеневим «роботом-автоматом». Привод для новинки пропонується передній або повний.

Але наразі немає інформації про використання 1,6-літрового турбодвигуна; можливо, пізніше з’явиться гібрид на його основі.

Також лише частково підтвердились прогнози про салон автомобіля Chery Tiggo 9: наразі кросовер пропонується лише у 5-місному варіанті. Але ж загалом салон обіцяє бути просторим та з приємним дизайном: подвійні дисплеї та окремі дефлектори вентиляції нагадують Mercedes, а сидіння та дверцята прикрашає прострочування у вигляді хвиль.

Крім того, у комплектації обіцяний панорамний дах, аудіосистема Sony, клімат-контроль, система автономного керування другого рівня тощо. В залежності від комплектації, може змінюватись й вартість автомобіля. Проте загалом новий кросовер Chery Tiggo 9 має коштувати в межах $25-30 тис.