Оновлений Peugeot 508 – три LED-смужки та три гібриди

Сьогодні було презентовано оновлені автомобілі Peugeot 508 та Peugeot 508 SW, які отримали новий дизайн передньої частини та гібридні двигуни.

Компанія Peugeot продовжує культивувати свій фірмовий дизайн з «кігтями», то ж вирішила використати таке рішення не тільки позаду, але й попереду. Тому головною особливістю оновленої моделі Peugeot 508 стало змінене «обличчя»: дуже розтягнута решітка радіатора, вузькі фари, потрійні LED-смужки – що як раз так нагадують сліди від кігтів.

Також додані нові кольори кузова та колісні диски, використана нова емблема-логотип, а позаду з’явився напис Peugeot поміж ліхтарями.

В салоні змінилась центральна консоль, де тепер встановлено мініатюрний джойстик АКПП замість традиційного важеля. Варто зазначити, що всі версії Peugeot 508 отримають 8-ступеневий «автомат». Крім того, змінена графіка дисплеїв – центрального та водійського. До речі, зверніть максимально увагу на дисплей водія: він має індикатори, характерні для гібрида і це не просто так!

Адже чи не найголовнішою технічною зміною для оновленого автомобіля Peugeot 508 є широке провадження PHEV-гібридів. Відтепер посередині моторної гами розміщені гібриди потужністю 180 або 225 к.с., що побудовані на основі бензинового турбодвигуна PureTech та електромотору. Такі версії мають передній привод.

Максимальним варіантом є спеціальна версія PEUGEOT SPORT ENGINEERED: також PHEV-гібрид на основі бензинового мотора, проте вже 360 «коней» та повний привод. А мінімальним варіантом є 130-сильні версії Peugeot 508: невеличкий 1,2-літровий бензиновий двигун або 1,5-літровий дизель, передній привод.

До речі, схожим чином оновився й універсал Peugeot 508 SW: змінений дизайн передньої частини, розширення гами гібридів. Хоча навряд чи універсал з’явиться в Україні (в сучасній лінійці Peugeot 508 його немає), та й гібриди під питанням.

Але у гамі оновленої моделі Peugeot 508 передбачена ще одна версія, яка буде доступна на певних ринках – це бензиновий варіант з 218-сильним 1,6-літровим мотором та 8-ступеневим «автоматом», й без будь-яких гібридних додатків.