Майбутній електромобіль Peugeot е-3008 має проїжджати до 700 км на одному заряді акумулятора

Компанія Peugeot провела святковий E-Day, де поділилась власними планами розвитку на найближчі роки. Серед найцікавіших перспективних напрямів – запуск нової генерації популярного кросовера Peugeot 3008 та його електричної версії Peugeot е-3008.

Причому ця новинка має стати першою, що буде побудована на платформі STLA Medium. Серед іншого, така платформа передбачає використання великих акумуляторів, що мають забезпечити дистанцію пробігу до 700 км на одному повному заряді батареї. Одразу ж після дебюту Peugeot 3008 та Peugeot е-3008 прийде час і для презентації більшої моделі Peugeot 5008 – цей кросовер також має отримати електричну версію Peugeot е-5008.

Крім того, компанія розповіла також про інші новинки з електроприводом. По-перше, йдеться про електромобілі Peugeot е-408 та Peugeot е-308 SW – вже відомо, що універсал отримає електродвигун потужністю 115 кВт (156 к.с.) та зможе подолати до 400 км на одному повному заряді акумулятора.

По-друге, також очікується більше електрифікованих версій для компактних моделей, на кшталт Peugeot 208 та Peugeot 2008. Наразі вони випускаються з традиційними бензиновими та дизельними двигунами, або у вигляді електромобіля. Але ж тепер прийшла черга проміжного варіанту – це буде гібрид, побудований на основі 1,2-літрового бензинового двигуна (100/136 к.с.) та з додаванням електромотора (29 к.с.), а як трансмісію використають 6-ступеневий «робот» з подвійним зчепленням.

За розрахунками представників Peugeot, такий гібрид дозволить знизити споживання палива на 15% відносно звичайних бензинових версій, суттєво зменшити рівень викидів шкідливих газів, а також забезпечить можливість подолання до 1 км виключно на електроприводі – це буде корисно в міських заторах. Напевно, що поява гібридних версій буде прив’язана до планового оновлення моделей Peugeot 208 та Peugeot 2008, яке має відбутись незабаром.